MediaMarkt haalt 32.000 extra ventilatoren en airco’s naar Nederland

0

De verkopen van ventilatoren en airco’s is dankzij het aanhoudende warme weer explosief gestegen. Reden voor MediaMarkt om de voorraad aan te vullen. Het concern kon vanochtend 32.000 nieuwe apparaten in ontvangst nemen.

 

De ventilatoren en airco’s worden vandaag en morgen uitgeleverd aan de 49 Nederlandse vestigingen. Ook online kunnen klanten weer rekenen op de nieuwe voorraden. Met een tweede hittegolf in aantocht, is de nieuwe voorraad net op tijd om voor wat verkoeling te zorgen.

Flinke verkoopstijging
Ten opzichte van vorig jaar is de omzet op airco’s met bijna een derde gestegen, meldt MediaMarkt. De omzet op ventilatoren is zelfs met bijna de helft gegroeid. Wat opvalt, is dat met name aircoolers met luchtreiniger populair zijn: MediaMarkt verkoopt er bijna twee keer zoveel als vorig jaar.

“De verkoopcijfers van airco’s en ventilatoren zijn ongekend hoog en overtreft ieders verwachting,” zegt Patrick van der Linden, CPO van MediaMarkt Nederland. “Zozeer zelfs, dat we klanten soms ‘nee’ moesten verkopen omdat de voorraden niet overal toereikend waren.”
Om deze reden zijn de inkopers op zoek gegaan naar grote voorraden in Europa. “Onze inkopers hebben overuren gedraaid. Ik ben er trots op dat het ons is gelukt nieuwe voorraden te vinden. Hierdoor kunnen we nét op tijd voor een mogelijke tweede hittegolf onze klanten helpen enige verkoeling te krijgen.”
Maar ook met deze nieuwe voorraad verwacht MediaMarkt dat klanten snel moeten zijn. “Meer dan dertigduizend ventilatoren – het klinkt als een enorm aantal, maar ook deze voorraad zal snel weer verkocht worden,” verwacht Van der Linden. “We zijn daarom nu alweer op zoek naar nieuwe voorraden.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com