Media Markt sluit jaar ‘zeer positief’ af

0

mediamarktDe Nederlandse winkels van Media Markt hebben in het laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een ‘zeer positieve’ omzetgroei laten zien. Dat laat moederconcern Metro Group weten bij de bekendmaking van de jaarcijfers. Hoe groot die groei exact was, wordt niet bekendgemaakt.

Media-Saturn zag als geheel zijn omzet in alle landen met 3,6 procent toenemen tot 21,7 miljard euro. De omzetontwikkeling was volgens het Duitse moederbedrijf niet alleen in Nederland zeer positief, maar ook in Spanje, Italië, Zweden en eigen land. Hongarije en Turkije lieten zelfs dubbele cijfers zien.

Metro Cash & Carry, waar Makro onderdeel vanuit maakt, zag de omzet juist met 2,7 procent teruglopen tot 29,7 miljard euro. Specifieke cijfers voor Nederland zijn niet bekendgemaakt.

Het afgelopen boekjaar betekent een keerpunt voor Metro Group, stelt bestuursvoorzitter Olaf Koch. Zo werden de omzetdoelen gehaald en leverde de verkoop van Galeria Kaufhof 1,75 miljard euro op. “We hebben hierdoor weer de financiële middelen om nieuwe aankopen te doen die onze verkoopkanalen kunnen aanvullen en versterken.”

Bron: RetailNews

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com