MCW Barcelona afgelast vanwege Coronavirus

0

ISE AmsterdamDe Mobile World Congres in Barcelona is afgelast vanwege toenemende zorgen rondom het Coronavirus. De organisator GSMA acht het niet verantwoord om de beurs door te laten gaan. De afgelopen week hadden al veel grote exposanten besloten niet aanwezig te zijn.

Grote Europese providers als Orange, Vodafone en Deutsche Telekom, netwerkleveranciers Nokia en Ericsson en smartphonemakers als LG, Sony en HMD Global hadden zich al teruggetrokken. De organisator had eerder bekend gemaakt dat reizigers uit de Chinese Hubai provincie niet welkom waren. En wie in China is geweest moet daarnaast aantonen tenminste de veertien dagen vooraf aan het event niet in het Aziatische land te zijn geweest (met behulp van paspoortstempels of gezondheidscertificaten). Ook kondigde GSMA aan temperatuurmetingen te zullen uitvoeren.

Maar dit is allemaal niet meer nodig nu de beurs definitief is afgelast. Of de vele evenementen die rondom het evenement worden gehouden doorgaan, is nog niet bekend. In het weekeinde voorafgaand aan de MCW worden veel persconferenties gehouden op verschillende locaties in Barcelona. Onder meer Sony, LG en HMD Global hadden hun persconferenties al afgelast, maar anderen nog niet.

Wie de site van de Mobile World Congres bezoekt, kan de volgende mededeling lezen: “Met inachtneming van de veilige en gezonde omgeving in Barcelona en het gastland heeft de GSMA MWC Barcelona 2020 geannuleerd omdat de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van coronavirus, reisproblemen en andere omstandigheden het voor de GSMA onmogelijk maken om het evenement te houden. De Host City-partijen respecteren en begrijpen deze beslissing. De GSMA en de Host City Parties blijven samenwerken en ondersteunen elkaar voor MWC Barcelona 2021 en toekomstige edities. Onze sympathieën zijn op dit moment met de getroffenen in China en over de hele wereld. Verdere updates van de GSMA staan op onze website en zijn te vinden op www.mwcbarcelona.com.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com