Maxwell verkocht

0

MaxwellMaxwell sluit zijn hoofdkantoor en doet zestien van zijn zeventien elektronicawinkels van de hand. Dit bevestigt directeur Rob Frencken, zonder te melden wie de nieuwe eigenaar is.

 

Door de overname verdwijnen alle 55 banen op het hoofdkantoor van Maxwell in Panningen. De vijftig vaste winkelmedewerkers van de zestien vestigingen verhuizen per 1 maart mee naar de koper, meldt Dagblad De Limburger.

De overname is volgens Frencken noodzakelijk, omdat Maxwell moeite had om zelfstandig het hoofd boven water te houden. Rond de eeuwwisseling telde het concern nog dertig vestigingen in Zuid-Nederland en één in België.

“Zo’n tien jaar geleden moesten we links en rechts wat winkels gaan afstoten.” Hij wijt de malaise vooral aan de opkomst van het internet, waardoor de markt heel transparant is geworden. “Het gevolg was prijsdruk en lage marges in de winkels”, stelt hij.

De winkels van Maxwell bevinden zich in Limburg en Noord-Brabant. Onbekend is of de naam Maxwell, die al tachtig jaar bestaat, verdwijnt. Dat hangt volgens Frencken van de nieuwe eigenaar af.

Bron: RetailNews/Dagblad de Limburger

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com