MasterCard en Samsung: bestellen vanuit de koelkast

0

Mastercard SamsungBezitters van een ‘Family Hub refrigerator’ van Samsung kunnen straks vanuit hun koelkast direct boodschappen bestellen en betalen. MasterCard heeft hiervoor op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de Groceries by MasterCard app gelanceerd.

 

 

De app kan op basis van eerdere bestellingen suggesties doen voor toekomstige aankopen, biedt loyaliteitsprogramma’s en coupons van gerenommeerde supermarktketens en heeft een real-time verbinding voor online sales of promoties.

Vooralsnog werkt de app alleen met de ‘Family Hub refrigerator’ van Samsung, die dit voorjaar op de Amerikaanse markt wordt geïntroduceerd. Alleen deze koelkast kan communiceren met supermarktketens in de VS. Consumenten kunnen hun favoriete merken toevoegen in de app, artikelen in een winkelmandje leggen en afrekenen.

Het is voor het eerste dat een creditcard maatschappij samenwerkt met een fabrikant van witgoed. Vooralsnog werken beide bedrijven met twee partners: boodschappenbezorger FreshDirect en ShopRite, een coöperatieve supermarkt in de VS met 250 fysieke winkels.

Gebruikers hoeven overigens zelf geen MasterCard te hebben. Het bedrijf verrekent de kosten met Visa, American Express, Discover en diverse banken.

De dienst wordt voorlopig alleen in New York en omstreken gelanceerd.

Klik hier voor meer informatie.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com