Markt smart connected witgoed naar 700 mln stuks in 2020

0

samsung-fridge-2De mondiale markt voor met het internet verbonden (smart connected) witgoed – zoals koelkasten, thermostaten, airconditioners en (af)wasmachines – groeit de komende vijf jaar van minder dan één miljoen stuks in 2014 naar ruim 223 miljoen in 2020. Dat blijkt uit een analyse van IHS. Wanneer ook kleinere huis- en keukenapparatuur wordt meegenomen, zoals koffiezetapparaten, robotstofzuigers, elektrische tandenborstels en magnetrons, dan komt de markt voor smart connected witgoed zelfs uit op 700 miljoen stuks in 2020.

 

Volgens IHS zijn er drie cruciale factoren die de uptake van de markt voor smart connected witgoed bepalen. De eerste bestaat uit initiatieven op het gebied van energiebeheer, zoals dynamische tarieven, overheidsinitiatieven en structuur van utilities. De tweede factor behelst standaarden voor interoperabiliteit, de derde factor bestaat uit marktdynamiek zoals productprijzen, de retailomgeving, het concurrentielandschap en de algemene belangstelling voor smart home technologie.

IHS benadrukt dat zijn voorspelling aan de conservatieve kant is en dat verdere groei afhankelijk is van hoe goed appliance-producenten en verkopers er in slagen om consumenten op te voeden in het gebruik en de voordelen van smart home technologie.

Bron: Telecompaper

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com