Mannen hebben grootste hekel aan de was doen

0

Het is een beetje een open deur, maar we melden het toch maar: Braun Household heeft laten onderzoeken wat mannen vinden van huishoudelijke klussen en zij vinden strijken het meest vervelende werkje dat er is. De andere klusjes vinden ze trouwens ook niet leuk.

 

Er is zelfs een compleet persbericht aan gewijd. Hierin lezen we dat bovenaan het lijstje van de meest vervelende huishoudelijke taken van mannen ‘basics’ staan, zoals de was doen (76%), opruimen en afstoffen (60%) en strijken (57%).

 

En vrouwen? Zij hebben een hekel aan de meer tijdrovendere schoonmaakklusjes, zoals het uitgebreid stofzuigen van het huis (59%). Ook het poetsen van de keuken (55%) en het lappen van de ramen (52%) zijn geen favoriete klusjes van de vrouwen, blijkt uit het onderzoek.

 

Bovenaan het lijstje van vervelende klusjes staat het wegbrengen van oud papier. Zeven op de tien vrouwen heeft hier een hekel aan.

 

Een laatste ‘weetje’: bijna de helft van de Nederlanders blijkt nooit te strijken. Bijna 45% zou met meer plezier strijken als dit gemakkelijker en sneller zou gaan. Braun raadt hierbij natuurlijk zijn eigen Braun CareStyle-serie aan.

 

Het onderzoek is uitgevoerd door Multiscope onder 1.005 respondenten in oktober 2017.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com