Loewe vraagt faillissement aan en stopt met productie

0

Het ging al jaren slecht met de Duitse televisieproducent Loewe, maar nu is faillissement onontkoombaar. Dit meldt de krant Zeit. Het bedrijf maakt geen doorstart, zoals in 2014 wel het geval was, en per 1 juli worden de werkzaamheden gestaakt.

Loewe’s ceo Ralf Vogt verklaart dat het grootste deel van de meer dan 400 werknemers ontslagen zal worden, op een klein team van 10 à 15 mensen na. Dit groepje zal het bedrijf verder gaan ontmantelen. Het is ook niet zeker of de ruim 400 werknemers komende maand nog betaald krijgen, in het kader van het insolventierecht van aandeelhouders. Het bedrijf is verplicht om zo min mogelijk kosten te maken, om zijn schuldeisers zoveel mogelijk tegemoet te komen.

Loewe stond aan de wieg van de televisie

De Duitse vakbond IG Metall constateert dat de Britse investeerder RiverRock geen leningen meer wilde verschaffen, nadat het eerder al tientallen miljoenen had uitgeleend aan de fabrikant. Er zouden aanwijzingen zijn dat de investeringsmaatschappij expres zou hebben gewacht met investeren, zodat het extra kon verdienen op het bedrijf. Loewe en RiverRock hebben hier niet op gereageerd. Loewe heeft een analyse gemaakt van de toekomst van het bedrijf als een doorstart mogelijk zou zijn geweest, en zelfs dan zou het bedrijf niet meer te redden zijn geweest.

De fabrikant begon in 1932, en stond aan de wieg van de televisie. Met name de laatste jaren werd de Aziatische concurrentie te sterk, wat ervoor gezorgd zou hebben dat het bedrijf er een eind aan maakt.
Bron: Hardware.info

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com