LG wint 28 iF Design Awards 2016

0

LG IF-AwardsLG Electronics heeft 28 iF Design Awards in de wacht gesleept, een record voor een Koreaans bedrijf, en nam drie iF Gold Awards mee naar huis. De LG SIGNATURE koelkast, de LG SIGNATURE wasmachine en de LG Gram 15 laptop wonnen de hoogste prijs in hun categorie. LG won verder 25 iF Design Awards in uiteenlopende categorieën. 

 

De iF Design Awards is een wereldwijde competitie die jaarlijks wordt georganiseerd door International Forum Design. Dit jaar dongen 5.295 producten mee naar een prijs, waarvan er 75 zijn beloond voor hun innovatieve design. De prestigieuze iF Design Awards competitie behoort tot de top drie design awards wereldwijd, naast de Reddot Design Award en IDEA (International Design Excellence Award).

 

LG SIGNATURE
De LG SIGNATURE koelkast heeft meerdere innovatieve designfeatures, waaronder een nieuw en minimalistisch Door-in-Door™ compartiment en een ‘knock-on’ feature waarmee de ondoorzichtige deur transparant wordt door er twee keer kort op te kloppen.

De LG SIGNATURE wasmachine combineert een front-loading trommel van 12kg met een kleinere trommel van 2kg om zo efficiënter te kunnen wassen. Ook is gebruik gemaakt van sterk en duurzaam geëmailleerd porselein en gehard glas. Onder de naam SIGNATURE brengt LG een breed assortiment premium producten vol vernieuwingen op de markt.

De derde iF Gold Award voor LG werd uitgereikt aan de Gram 15 laptop (model 15Z960) die slechts 980 gram weegt en 16,8mm dun is, en tegelijkertijd een 15,9 inch scherm heeft.

 

Design en innovatie
Naast deze drie Gold Awards, is LG onderscheiden met 25 iF Design Awards. Onder andere de LG SIGNATURE OLED TV (model 65G6), met een OLED panel van 2,57mm en de LG SIGNATURE air purifier, die indruk op de jury maakte met zijn transparante behuizing van gehard glas, werden geëerd met een iF Design Award. Ook erkend werden de gebogen UltraWide 21:9 schermen en de ingenieus oprolbare Rolly Keyboard.

“LG neemt design uiterst serieus en de awards voor de LG SIGNATURE lijn en andere LG-producten bevestigen hoe begaan we zijn met het uiterlijk van onze producten,” aldus Noh Chang-ho, vice president en hoofd corporate design bij LG Electronics. “We staan bekend om onze innovatie en zullen met het ontwerp van onze producten de grenzen van design blijven opzoeken.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com