LG werkt aan opvouwbare tv

0

LG Electronics, die dit voorjaar op de CES zijn oprolbare oled-tv introduceerde, lijkt ook serieus bezig te zijn met een opvouwbare variant, compleet met soundbar. LetsGoDigital meldt dat de Koreaan eerder dit jaar een patent heeft ingediend voor een opvouwbare tv.

Het betreft een ‘television receiver with flexible display’. Behalve een summiere omschrijving zijn er negen product schetsen bijgevoegd.

Het flexibele scherm kan zigzaggend worden opgevouwen, in zes gelijke schermdelen. Aan de zijkanten is een frame aangebracht, dat het flexibele scherm in opgevouwen stand beschermt. Dit frame dient tevens als standaard om de tv neer te kunnen zetten. Ook is er een soundbar geïntegreerd.

Of LG daadwerkelijk voornemens is om deze opvouwbare televisie uit te brengen is vooralsnog onbekend. Opvallend is wel dat dit patent niet is aangevraagd door LG Display, maar door LG Electronics. Dit duidt er op dat LG hoogstwaarschijnlijk verder is met de ontwikkeling van deze tv dan menigeen denkt.

Wellicht dat we op de komende CES een eerste prototype te zien krijgen.

Overigens is de oprolbare oled-tv nog niet op de markt. ‘Coming soon,’ zo staat op de website van LG vermeld. Op de Awards pagina wordt als lanceringsdatum 23 december 2019 genoemd. Of de tv in Nederland beschikbaar komt is vooralsnog onbekend.

Bron: LetsGoDigital

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com