LG presenteert 4K CineBeam projectoren

0

De nieuwe line-up van LG Electronics CineBeam 4K UHD projectoren, die tijdens IFA voor het eerst in Europa zijn onthuld, is ontwikkeld om te voldoen aan de groeiende vraag naar veelzijdige smart home bioscoopoplossingen. De eerste 4K Ultra Short Throw beamers zijn in staat om scherpe, indrukwekkende beelden te projecteren. De line-up bestaat uit twee modellen: de 4K UHD CineBeam Laserprojector (model HU85L) en de LG 4K UHD CineBeam LED projector (model HU70L) en zijn deze maand beschikbaar in Europa.

Dankzij LG’s innovatieve wielloze laser en LED-technologie bieden beide 4K UHD-projectoren een uitstekende kijkervaring met een zeer nauwkeurige kleurweergave. De nieuwe technologie helpt beide modellen om duidelijkere beelden te produceren dan de traditionele Digital Light Processing (DLP) projectoren met kleurenwielen. Ook maakt het een einde aan vrijwel alle oneffenheden zoals het regenboogeffect, troebeling en kleurvervorming.

4K UHD CineBeam Laserprojector
De HU85L gebruikt drie lasers om kleuren te genereren met individuele rode en blauwe lasers. Groen wordt gecreëerd door LG’s eigen wielloze laser en LED-technologie en een andere blauwe lichtbron. Deze configuratie zorgt voor zeer nauwkeurige kleuren en zeer gedetailleerde en levendige beelden van maximaal 2.700 ANSI lumen (lichtopbrengst).

Met de UST-technologie kan de LG HU85L op slechts 5,6 centimeter van de muur worden geplaatst om een 90-inch beeld te projecteren. Bij een afstand van 18 centimeter van de muur kan deze zelfs een enorm 120-inch beeld projecteren.

LG 4K UHD CineBeam LED projector
De compactere HU70L-projector biedt een thuisbioscoopervaring met een diep en rijk beeld tot 140-inch diagonaal en een helderheid van 1500 ANSI-lumen. De projector maakt gebruik van vier LED’s om rood, groen en blauw te genereren. Door de toevoeging van de vierde LED wordt de helderheid en het contrast van het beeld vergroot en worden levendigere kleuren met meer genuanceerde tonaliteit gegenereerd (in vergelijking met conventionele LED-projectoren) door het dynamisch aanpassen van de groene tonen.

Ondersteuning van HDR10, TruMotion-technologie en zesstaps 4K upscaler
Door ondersteuning van HDR10 produceren de nieuwe projectoren van LG realistische beelden: diepere zwarten en helderdere kleuren. De TruMotion-technologie maakt de beelden nog levensechter en zorgt ervoor dat alle bewegingen op het scherm vloeiend en natuurlijk worden weergegeven. Dankzij de zesstaps 4K upscaler kunnen gebruikers Full HD-content bekijken in ultrascherp 4K.

Beide CineBeam-projectoren bieden ook een overvloed aan streaming opties en verschillende aansluitopties, waaronder USB, HDMI, Ethernet en draadloos scherm delen (Android en iOS). Met LG’s webOS 4.5 krijgen gebruikers direct toegang tot populaire streamingapps zoals Netflix, Amazon, YouTube en met de Magic Remote met verlichte knoppen is deze projector zelfs in de donkerste kamers moeiteloos te gebruiken.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com