LG LANCEERT SLIM WITGOED

0

LG heeft in Zuid-Korea een serie slimme huishoudelijke apparaten geïntroduceerd die bedienbaar zijn via tekstberichten, verstuurd vanaf telefoon, tablet en computer. De apparatuur is bedienbaar met de app LG HomeChat.

Het bedienen gebeurt met berichten in spreektaal. Zo kun je opdrachten geven, de status checken of advies krijgen. Op het bericht: ‘Ik ga met vakantie’, reageert het apparaat met: ‘Wat leuk! Ik ga in de energie bespaarmodus’.

Een koelkast bevat een camera die elke hoek van de koelkast in de gaten houdt. Telkens wanneer de deur sluit legt de camera de inhoud vast. Via het berichtensysteem is die vervolgens overal te bekijken. Dit kan ook ter plekke, zonder de deur te openen, via het ingebouwde lcd-scherm.

Met een gezondheidsprogramma kunnen aan de hand van de BMI (Body Mass Index) van een gebruiker op maat gemaakte recepten worden opgevraagd op basis van de ingrediënten die zich in de koelkast bevinden.

Ook kan de oven menusuggesties doen. De oven stelt vervolgens zelf de juiste temperaturen en tijden in.

De nieuwste wasmachines van LG kunnen via wifi verschillende wasprogramma´s downloaden, zodat deze zich aanpast aan de wensen van de gebruiker. Van programma’s speciaal ontwikkeld voor babykleertjes tot krachtige programma’s voor het verwijderen van vetvlekken in de broek van een puber.

De slimme apparaten worden eerst in Zuid-Korea op de markt gebracht. De rest van de wereld volgt in een later stadium.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com