Lenco naar Commaxx (Trebs)

0

Lenco 4Commax International NV, het bedrijf achter het Nederlandse merk Trebs, heeft de overname van Lenco afgerond. De voorbereiding op de fusie van diverse bedrijfsonderdelen werd begin 2015 ingezet. Er is bewust gekozen voor een stille overname, om de overgang binnen alle lagen van het bedrijf geruisloos te doen verlopen. Die opzet is geslaagd: onder alle in Nederland, Duitsland en Hong Kong werkzame medewerkers van Lenco zijn geen gedwongen ontslagen gevallen.

 

Lenco maakte in de jaren zeventig furore met betaalbare draaitafels van hoge kwaliteit. Alle producten van Lenco – evenals producten in opdracht van andere merken – worden nog steeds ontwikkeld in Europa. De productie is al lange tijd ondergebracht bij geavanceerde productiepartners in Hong Kong.

In 1997 werd Lenco overgenomen door de in Venlo gevestigde STL Group, dat verdere expansie najoeg met eigen verkoopkantoren in Nederland, Duitsland en België en een groot netwerk van distributeurs. In de loop van 2014 ging STL Group op zoek naar een geschikte overnamekandidaat, die werd gevonden in Commaxx International NV uit Nuth.

Momenteel biedt Lenco een breed assortiment producten, waaronder MP3-spelers, DAB+ radio’s en Bluetooth-speakers. Een team van productontwikkelaars werkt daarbij continu aan innovatieve features, wat onder meer resulteerde in het PlayLink multiroom audiosysteem. Opvallend is ook de serie high-tech platenspelers, waarin nostalgie en een ouderwetse audio-ervaring zijn versmolten met moderne techniek.

Voor Commaxx International NV vormt Lenco een mooie aanvulling op het eigen merk Trebs. Onder die naam wordt een breed assortiment producten op het gebied van klein huishoudelijk, beveiliging en doe-het-zelf ontwikkeld en via internationale retailkanalen verkocht aan consumenten.

Trebs beschikte evenals Lenco over een eigen kantoor in Hong Kong voor de opvolging van productontwikkeling, kwaliteitscontrole en aftersales service. De twee kantoren werken inmiddels nauw samen om maximaal gebruik te maken van kennis en expertise. Verder heeft de fusie gezorgd voor efficiëntieverbetering op het gebied van productie, logistiek en warehousing. Zo zijn alle activiteiten van Lenco gedurende 2015 overgeheveld naar het hoofdkantoor van Trebs in Nuth. Het totale aantal medewerkers in binnen- en buitenland is daarmee gestegen tot boven de 80.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com