Leapp op weg naar vijftig winkels

0

leappLeapp, die zich richt op de verkoop van opgeknapt Apple-apparatuur, wil eind dit jaar over vijftig fysieke winkels beschikken, verspreid over Nederland, België en Duitsland. Daarvoor moeten 33 nieuwe vestigingen geopend worden.

 

Leapp opent eind deze maand in Nijmegen zijn twaalfde vestiging van ons land, gevolgd door nieuwe winkels in Apeldoorn, Amersfoort en Tilburg. In België en Duitsland telt de refurbished Apple-verkoper op dit moment zes vestigingen. Internationale uitbreiding heeft volgens oprichter Rogier van Camp prioriteit.

In België wil Leapp zich profileren als marktleider op het gebied van reparatie of refurbishment van gebruikte apparaten. Die markt is in België veel groter dan in eigen land, stelt hij. Een Nederlander komt volgens hem niet voor een opfrisbeurt naar de winkel. “Die probeert zijn computer zelf te herinstalleren of koopt een nieuwe.”

Klanten kunnen bij Leapp niet alleen voor Apple-producten terecht, maar ook voor koptelefoons van Sennheiser. Ook is er interesse in de Philips Hue, verlichting die met de iPhone bediend kan worden. “Dat soort producten zijn complementair”, aldus Van Camp.

Leapp kwam vorig jaar uit op een omzet van dertien miljoen euro, tegen 7,5 miljoen een jaar eerder.

Bronnen: RetailNews/De Ondernemer

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com