Kinderen printen zelf speelgoed

0

ThingMakerMattel komt dit najaar met een eigen 3d-printer waarmee kinderen hun eigen speelgoed kunnen maken. De speelgoedfabrikant toonde zijn 300 dollar kostende ‘Thingmaker’ onlangs tijdens de New York Toy Fair.

 

De ‘Thingmaker’ werkt samen met een mobiele applicatie die Mattel heeft ontwikkeld in samenwerking met Autodesk. Deze app heeft een simpele interface, waarin kinderen gemakkelijk hun ideeën tot leven kunnen wekken. De app werkt daarbij niet exclusief voor de 3D-printer van Mattel, maar functioneert ook in samenwerking met alle andere 3D-printers die momenteel op de markt zijn.

Met name de bijbehorende app moet er voor zorgen dat het maken van 3D-prints gemakkelijk wordt voor het grote publiek. “Er zijn momenteel al diverse betaalbare 3D-printers op de markt, maar het ontbeert al deze printers aan gemakkelijke software”, aldus Mattel.

De printer heeft minimaal dertig minuten nodig voor het produceren van een klein speelgoeditem. Een groot item kan zelfs zes tot acht uur in beslag nemen. Wanneer een speelgoedartikel uit meerdere componenten bestaat worden deze voorzien van een kliksysteem waarmee het speelgoed geassembleerd kan worden.

Hier een link naar een video met meer uitleg.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com