Kieskeurig en BesteProduct: video-oplossing voor fabrikanten

0

vlcsnap-2016-04-06-17h13m25s94Kieskeurig.nl en Besteproduct.nl gaan gezamenlijk als het platform EverythingVideo.nl video’s voor fabrikanten maken. In deze productvideo’s wordt op een neutrale manier uitgelegd hoe het product werkt. De video’s worden getoond op de vergelijkingssites. Inmiddels hebben diverse fabrikanten zoals Philips, Samsung, Nikon, LG en ATAG al video’s via EvertythingVideo.nl laten produceren.

 

Het nieuwe videoconcept EverythingVideo.nl speelt in op de groeiende behoefte van consumenten aan video’s, vertelt Patrick van Buuren, brand director Kieskeurig.nl. “Vóór consumenten een productaanschaffen, willen ze er alles van weten. Wij helpen ze al met foto’s, specificaties en (gebruikers)reviews. Video’s voegen daar duidelijk wat aan toe, omdat de mensen een nog beter idee krijgen hoe het product eruitziet en wat het kan. Het komt dichtbij het bekijken van een product in een winkel.

Uit de eerste pilotvideo’s die we hebben gemaakt, wordt duidelijk dat de video’s aanslaan. De video’s worden niet alleen vaak bekeken, mensen kijken ze ook grotendeels uit. Om die reden hebben we ook besloten nu vol in te zetten op de video’s van EverythingVideo.”

BesteProduct.nl heeft veel ervaring in de productie van video’s. De consumentenwebsite test al jaren producten en maakt daar videoreviews van. De video’s van EverythingVideo hebben een andere signatuur, verduidelijkt Niels Willems, directeur van BesteProduct.nl.

“In de videoreviews geven onze redacteuren hun mening over de producten. Bij EverythingVideo leggen we uit wat eenproduct kan, zonder waardeoordeel”, vertelt Willems. “Maar we schrappen ook de superlatieven van fabrikanten, die toch de neiging hebben hun producten allemaal als fantastisch te bestempelen. Begrijpelijk, maar consumenten prikken daar snel doorheen.”

 

Kieskeurig.nl en BesteProduct.nl hebben de eerste tientallen video’s al gemaakt en gepubliceerd op hun sites. De video’s staan ook al bij grote retailers als Bol.com en Wehkamp.nl. Van Buuren: “We weten dat webwinkels graag video’s bij de producten op hun site willen om hun bezoekers beter te informeren. Slechts een enkele webwinkel kan het zich veroorloven om die zelf te maken. Onze video’s zijn voor alle webwinkels te integreren.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com