Kärcher weer bij Dakar 2016

0

Kärcher DakarNa het succes van de Kärcher cleaning centers in de laatste vier Dakar rally’s, is de Duitse reinigingsspecialist ook dit jaar present. Voor de vijfde opeenvolgende keer is Kärcher officiële leverancier van de Dakar Rally. Daarnaast sponsort Kärcher de teams van KTM en Mini-X-Raid.

Kärcher verzorgt weer cleaning centers, uitgerust met extra krachtige hogedrukreinigers en stof- en waterzuigers uit het professionele assortiment. Deze centers worden opgezet in de bivaks van Salta (Argentinië) en Uyuni (Bolivië). Alle deelnemende teams kunnen op die manier hun voertuigen grondig laten reinigen zodat ze de volgende dag, opnieuw, optimaal aan de start kunnen verschijnen.

De Kärcher-technologie die bij deze editie wordt ingezet, garandeert een waterbesparing van ongeveer 80% in vergelijking met de klassieke carwash met waterslang en spons. Hogedruktechnologie is trouwens een milieuvriendelijk alternatief tegenover het gebruik van detergenten en garandeert een beter reinigingsresultaat in een korter tijdsbestek. Het afvalwater wordt verder ook zorgvuldig opgevangen en gerecycleerd zodat het milieu er wel bij vaart.

In 2015 werden 2.000 race- en servicevoertuigen gereinigd in één van de drie Kärcher cleaning centers.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com