Kamera Express breidt uit in Duitsland

0

Kamera Express neemt het Duitse Foto Gregor Groep over. Met de overname voegt de Nederlandse foto- en videospecialist acht filialen in Duitsland aan haar portfolio toe en verstevigt met in totaal 34 winkels haar leidende positie in Europa.

Kamera ExpressHet bedrijf nam eerder dit jaar al vijf filialen van Photogalerie in België en Luxemburg over en geeft nu invulling aan zijn ambities om ook Duitslands grootste te worden. Kamera Express was al actief met winkels in Frankfurt en Hannover en voegt daar met de overname van Foto Gregor nu acht winkels aan toe. De voorgenomen transactie ligt nog ter goedkeuring bij de mededingingsautoriteit.

“Met de overname van de Foto Gregor Groep voegen we acht fysieke winkels aan ons portfolio toe met een sterke merknaam én een mooie landelijke spreiding. Dat gecombineerd met onze groeiende online aanwezigheid, maakt dat we onze sterke groei in de Duitse markt verder kunnen doorzetten”, aldus Ben Cornelisse, CEO van Kamera Express.

Foto Gregor is een gerenommeerde naam in Duitsland. Gestart in 1974 op de Neumarkt in Keulen, is het bedrijf door de jaren heen organisch gegroeid. Tot de groep horen ook de winkels die opereren onder de handelsnamen Foto Wiesenhavern en Foto Haas. Deze overname geeft Kamera Express nu een zo goed als landelijke dekking in Duitsland.

“Onze winkels staan bekend om de goede service en expertise van onze medewerkers. Maar we zien ook dat de online marketing en verkoop steeds belangrijker worden. Door onze samenwerking met Kamera Express kunnen we online sterker groeien, terwijl we de vertrouwde service in onze winkels behouden”, geeft Foto Gregor-CEO Ralph Schumacher aan.

Kamera Express heeft straks winkels in Nederland (13), België (9), Duitsland (10) en Luxemburg (2) en is online actief in tien Europese landen. De filialen die door de overname aan de formule worden toegevoegd zijn gevestigd in Keulen, München, Braunschweig, Hannover, Hamburg, Bremen, Kiel en Lübeck.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com