Jaar uitstel op verbod gastoestellen

0


Het dreigende verbod per 1 januari op de verkoop van gastoestellen die niet geschikt te maken zijn voor niet-Nederlands aardgas is door het ministerie van VWS met een jaar uitgesteld. Daarmee wordt een miljoenenstrop voorkomen, meldt branche-organisatie INretail.

 


Het verbod op de verkoop van gasfornuizen, -ovens en andere apparatuur dat alleen een lage calorisch waarde (G-gas) aan kan, wordt met een jaar uitgesteld. Dankzij de succesvolle lobby die INretail voerde samen met de partners Uneto-VNI, Thuiswinkel.org en leveranciersorganisatie Vlehan, hebben keukenverkopers en andere aanbieders nu nog een jaar de tijd om van hun voorraad af te komen.

Het verbod zou op 1 januari 2017 ingaan. Alleen fornuizen die geschikt (te maken) zijn voor zowel Nederlands als geïmporteerd gas (G+ gas en H-gas dat een andere samenstelling heeft) zouden dan nog op de markt moge worden gebracht. Het gevolg zou zijn dat ondernemers met een onverkoopbare voorraad met een miljoenenwaarde zouden worden opgescheept.

Dankzij de lobby die op gang kwam is het nu gelukt om het verbod een jaar later pas in te laten gaan. Dat geeft ondernemers de kans van voorraden af te komen. De publicatie van het herziene besluit laat nog op zich wachten, maar geldt met terugwerkende kracht per 1 januari aanstaande. In het begin van het nieuwe jaar worden met het ministerie de laatste punten over de uitvoering van dit uitgestelde besluit besproken.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com