Inventum neemt Carmen over

0

Carmen, bekend van de elektrische krulset, wordt met ingang van 1 januari 2021 onderdeel van Inventum. Het merk wordt tot die datum nog gevoerd door Glen Dimplex, die zich wil concentreren op de merken Faber en Dimplex (gas- en elektrische haarden).

Glen Dimplex zocht naar een kandidaat om Carmen over te nemen en vond deze in Inventum Huishoudelijke Apparaten. Deze heeft, net als Carmen, een lange historie op de Nederlandse markt en meldt dat het mede daarom een logische keuze is om het assortiment van dit merk aan het portfolio toe te voegen.
Carmen is sinds de jaren 60 een begrip als het gaat om elektrische haarverzorgingsproducten. Het merk werd vooral bekend door de elektrische krulset, de Carmenset, die in 1963 werd ontworpen door de Deen Christian Jorgenson. Sindsdien is het assortiment veel breder geworden met onder meer föhns, krul- en stijltangen. Carmen opereert sinds eind jaren 90 in de Benelux vanuit Glen Dimplex Benelux, gevestigd in Heerenveen.
Inventum is totaalleverancier van huishoudelijke apparaten met een breed assortiment in de categorieën klein huishoudelijk, vrijstaand en inbouw witgoed en persoonlijke verzorging.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com