Siemens richt zich op eco

0

Siemens introduceert op de IFA in Berlijn een reeks zeer innovatieve producten, waarvan het merendeel valt onder de categorie ‘groen’, waarbij sterk de nadruk wordt gelegd op waterbesparing, naast een lager stroomverbruik.


Tijdens de persconferentie werd benadrukt dat 50% van het energieverbruik in een huishouden kan worden toegeschreven aan huishoudelijke apparatuur. Wat het waterverbruik betreft, werd gesteld dat slechts 0,3 procent van alle water op de aarde geschikt is om te drinken. Daar moet dus ook zuinig mee worden omgegaan.

Eén van de innovatieve producten die Siemens toonde was nieuwe i-Dos, een wasautomaat die geheel zelfstandig de dosering va de wasmiddelen bepaalt.  Deze wasautomaat gaat daarnaast zeer zuinig om met energie en water.

Een tweede innovatie die werd getoond was de nieuwe afwasmachine ecoStar die slechts 6,5 liter water voor een complete wasbeurt nodig heeft. Ter illustratie: dat is iets meer dan een halve emmer water… Daarnaast is het energieverbruik verder gereduceerd, waardoor de ecoStar met zijn 0,93 KWh tien procent onder de norm van 1,07 KWh voor energieklasse A komt.

In de komende editie van ERM gaan we verder in op de andere nieuwe producten Siemens op de IFA introduceerde.

Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com