IFA 2020: Kleinschalig en veel veiligheidsmaatregelen

0

De IFA 2020 gaat de geschiedenisboeken in als een beurs met een extreem laag opkomstpercentage. Door covid19 is slechts een beperkt aantal mensen uitgenodigd en zijn de veiligheidsmaatregelen bijzonder streng.

Kijk even goed naar de foto. Dit is ingang Zuid van de Messe Berlin op de tweede dag van de IFA! Normaal gesproken krioelt het hier van de mensen. Ze komen aan per openbaar vervoer, auto’s en bussen en blijven vaak even op het plein staan voor een fotomoment. Nu, in 2020, is het plein nagenoeg leeg.

Het bestuur van de IFA heeft besloten dat de beurs dit jaar weliswaar door gaat, maar dan in een zeer aangepaste vorm. Slechts 800 journalisten zijn uitgenodigd en voor hen is een programma van persconferenties samengesteld.

Hiernaast zijn er nog enkele evenementen: IFA Next, IFA Shift Mobility en de IFA Conferences. IFA Next is een beurs van kleine, innovatieve bedrijven die hun producten en ontwikkelingen presenteren. IFA Shift Mobility richt zich op de ontwikkelingen van consumentenelektronica in de auto-industrie en tijdens de conferenties wordt een aantal actuele vraagstukken besproken.

Hiernaast zijn er nog de IFA Business, Retail & Meeting Lounges. Hier kan de retail in contact komen met relaties in spreekkamers en showrooms.

Ook voor deze evenementen gelden weer strenge veiligheidsmaatregelen. Ieder evenement mag door slechts duizend personen per dag bezocht worden.

Volg deze blog voor actueel IFA-nieuws en lees ERM oktober voor een volledig verslag.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com