IFA 2019: Siemens’ meedenkende koelkast

0

Siemens trapt de IFA af met de introductie van een slimme Amerikaanse koelkast die met je meedenkt. Daarnaast het Duitse merk ook hele snelle wasmachines zien en natuurlijk een grote collectie smart apparatuur.

Terwijl de 1814 exposanten nog druk bezig zijn met het opbouwen van hun stand in beurshallen van Messe Berlin, haakt Siemens tijdens haar persconferentie in op de groeiende metropolen. Enorme steden waar het leven snel gaat en waar de consument zoekt naar gemak en rust in het hectische bestaan.

Voor wie wil (over)leven in de hectiek van de stad, is het fijn als technologie voor luxe en rust kan zorgen. Siemens merkt dat consumenten bereid zijn om daar geld aan uit te geven. Daar komt bij dat in de grote steden relatief veel early adopters wonen die sneller nieuwe technologieën in huis halen.

De koelkast die meedenkt
De nieuwe designproducten van Siemens mogen dus best een beetje futuristisch zijn en dat zijn ze ook. Tijdens IFA 2019 wordt bijvoorbeeld ook een meedenkende Amerikaanse koelkast met geïntegreerde camera’s getoond; de iQ700.

Via de Smart Storage Guide in de Siemens Home Connect app kun je tips krijgen over welke product je waar in de koelvriescombinatie moet plaatsen. Het apparaat herkent ook producten via de camera’s en geeft vervolgens aan of je iets op de verkeerde plek hebt gezet.

Ook handig; via de app kun je op afstand zien wat in de koelkast staat. De app raadt op basis daarvan recepten aan. Zo hoef je niet eerst naar huis, maar kun je vanuit je werk direct naar de supermarkt om nog wat ontbrekende ingrediënten te halen.

ActiveLight
Een ander nieuwtje betreft de Siemens iQ700 inductiekookplaten met activeLight. De blauwe led-verlichting onder de glazen plaat van de inductiekookplaat staat normaliter uit. Hierdoor is het design van de kookplaat strak en rustig. Wordt de kookplaat geactiveerd, dan springt het blauwe led-licht aan waardoor het bedieningspaneel en de kookzones zichtbaar worden.

Over deze apparaten en nog veel meer nieuws van Siemens kunt u lezen in de eerstvolgende editie van ERM.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com