IFA 2019: Sharp houdt je hoofd koel [video]

0

Ken je dat: je bent brood aan het bakken, doet de ovendeur open en wordt overspoeld door een golf warme lucht. Dankzij de nieuwe ovens van  Sharp Home Appliances hoeft dit niet meer. Deze en andere innovaties worden op de IFA 2019 gelanceerd. Alex van der Noll leidt ons rond.

De nieuwe ovens zijn uitgerust met een technologie genaamd Air Curtain, ofwel ‘luchtgordijn’. Zodra je de ovendeur opent, treedt deze in werking en blaast koude lucht naar beneden. Het gevolg is dat de warme lucht binnen blijft.

Maar dat is niet alles. Deze nieuwste ovens zijn uitgerust met twee ventilatoren en een uitgekiende warmte-afvoer, waardoor je op vijf niveaus vier verschillende gerechten kunt bereiden, zonder dat er smaak wordt overgedragen.

Met een druk op de knop chocolade smelten:

Alex van der Noll leidt ons trots langs de nieuwe afwas- en wasmachines die zijn voorzien van een nieuw design. Zelfs de instapmodellen zijn voortaan uitgerust met druktoetsen. De midrange modellen maken volledig gebruik van touch control bedieningen en de high-end modellen hebben tiptoetsen op het LCD-display.

De nieuwe 90 cm brede inductie kookplaten van Sharp Home Appliances hebben kookzones die met sliders zijn in te stellen, zones die aan elkaar kunnen worden gekoppeld en vier speciale programma’s. Hiermee kun je met één druk op de knop chocolade smelten, frituren, water koken en voedsel warm houden.

‘Plug & play’ kookplaat

Een andere nieuwe inductiekookplaat is ‘plug & play’, ofwel aan te sluiten op een bestaande groep. Handig voor wie zonder veel rompslomp over wil stappen van gas op inductie. De kookplaat is instelbaar op verschillende amperages en zal als er te teveel vermogen wordt gevraagd automatisch de kracht van zones verlagen of zelfs helemaal uitschakelen.

De nieuwste koelkast van Sharp Hoe Appliances heeft Advanced Fresh. Negatief geladen ionen zuiveren de lucht en voorkomen dat er geurtjes, schimmels, bacteriën en dergelijke in de koelkast komen. De luchtvochtigheid in de groentelades is nog nauwkeuriger dan voorheen in te stellen. En de koelkast is uitgerust met een houten wijnrek die kan worden omgedraaid en dienst kan doen als bijvoorbeeld een kaasplankje.

Tot slot wijst Alex van der Noll op de nieuwe One Touch wasmachine. Deze is voorzien van acht sensoren die van alles meten, van het gewicht van de belading tot het textiel dat erin gaat. En dankzij het autodoseringssysteem hoeft de gebruiker inderdaad zoals de naam al aangeeft alleen maar op een knop hoeft te drukken, waarna de machine het werkt doet.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com