IFA 2019: Concepttv’s van CHiQ wellicht naar Nederland

0

Het Chinese Changhong is voor de Nederlandse retailer relatief onbekend. De fabrikant is vooral groot in Azië, maar probeert nu voet aan Europese grond te krijgen. Dat doet het onder de merknaam CHiQ met een aantal opvallende televisies.

Een hangend model, een draaiend model, een tv met een scherm aan de voor- en achterkant, een mini-tv. CHiQ heeft weliswaar ook ‘normale’ flatscreens, maar moet toch vooral de show stelen met opmerkelijke concepttv’s. TV’s die zomaar eens in de Nederlandse winkels te vinden gaan zijn.

ChiQ is de merknaam want Changhong is ‘te Chinees’, aldus George Bian, marketing manager van de Europese tak. “We hebben onze complete strategie gewijzigd om meer kans te hebben op de Europese markt”, verklaart hij. “Daarbij hoort ook een nieuwe distributie- en retailstrategie waarbij we gaan kijken in welke landen wij onze producten gaan verkopen. Nederland zit daar mogelijk ook tussen.”

Focus ligt in eerste instantie op de DACH-regio, met Duitsland als belangrijkste speerpunt. Niet voor niets is er een uitgebreide samenwerking met Borussia Dortmund opgetuigd – om zo de broodnodige bekendheid te krijgen.

CHiQ C&C

CHiQ mini-tv met ingebouwde accu

Nu zal het aan de tv’s niet liggen, want je kunt de line up van CHiQ maar moeilijk dertien in een dozijn noemen. Zo is er de CHiQ SuperSpin, een televisie met daarin een boekenkastje verwerkt – het scherm kan namelijk kantelen naar portret-modus en de ruimte die je overhoudt is geschikt voor wat tijdschriften of een fijn plantje.

Ander opvallend type is de C&C, een ieniemienie-televisietje met ingebouwde accu om overal waar je maar wil televisie te kijken. Hij heeft wifi ingebouwd en is te bedienen met je stem.

Voor mensen die juist groot, groter, grootst tot hun adagium hebben gekozen, zijn er diverse oplossingen, waarbij de Artist TV het meest in het oog springt. Deze stijlvolle flatscreen hangt in een soort van mal aan je plafond en moet daarmee het pronkstuk van de woonkamer zijn.

CHiQ Artist TV

Deze tv hangt aan het plafond

Tot slot is de CHiQ Double Screen nog noemenswaardig. Waarom alleen een scherm aan de voorkant als je er ook een aan de achterkant kunt hebben? Dat is de vraag die de makers van CHiQ zich waarschijnlijk stelden en daarom maar dit bijzondere product hebben gebouwd.

Goedkoop gaan die bijzondere modellen echter niet zijn. Zeker de Artist TV en de Double Screen moeten, afhankelijk van formaat, weggaan tussen de twee- en vierduizend euro. Als ze naar Nederland komen, althans.

Bian heeft daar echter goede hoop op: “We hebben een plan opgesteld om ook in Nederland en België te gaan verkopen, maar daar nog geen definitieve beslissing over genomen.”

In oktober moet daar meer bekend over worden.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com