IFA 2018: Nedis introduceert… Nedis [video]

0

Binnen de retailinstrustrie is Nedis uit Den Bosch vooral bekend als distributeur van merken als Sweeex. Het had liefst twaalf verschillende titels, maar op IFA presenteerde de (voormalige) groothandel zich voor het eerst als één compleet merk. “Onder één naam is het voor de consument veel duidelijker waar we voor staan”, aldus Bram Creemers, Head of Category Management & Purchasing.

 

Een grote verandering, maar wel eentje met een zeer belangrijk doel. “We willen dé smart businesspartner voor onze klanten worden. Zo willen we meer meedenken over hoe winkeliers onze artikelen beter kunnen verkopen. Maar daarvoor moet je wel een eenduidig verhaal hebben. Met de introductie van Nedis als merk lossen we dat probleem op”, verklaart Creemers.

 

Met ons nieuwe merk creëren we de broodnodige brand awareness

 

“Maar het creëert ook de benodigde brand awareness in de markt”, vervolgt de inkoper. “Consumenten weten nu wat ze aan Nedis hebben, en kunnen in verschillende categorieën nu bij ons terecht.

 

Video: Nedis op IFA 2018

Op ons YouTube-kanaal vind je een compleet overzicht van video’s die wij dit jaar op de IFA hebben gemaakt.

 

 

Met circa 25.000 verschillende producten is het gamma van het nieuwe Nedis op zijn zachtst gezegd omvangrijk. Om de boel enigszins overzichtelijk te houden, heeft de fabrikant haar portfolio ingedeeld in vier productcategorieën, te weten: sound & vision (beeld en audio), Home & Living (huishoudelijke producten), Mobile & media (gaming en computer accessoires)  en tot slot Smart Life.

 

Vooral die laatste wekt de interesse. Van lampen tot sockets, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt ’t via een app bedienen. Dat lijkt niet zo uniek, maar Nedis heeft het voor elkaar gekregen dit alles samen te brengen in een uitgebreide app. Zo ben je niet constant aan het wisselen tussen al je smart home applicaties, maar zit je met een allesomvattend stukje software op je tablet of smartphone goed. Hoewel de GfK onlangs een weinig positieve prognose omtrent het Smart Home publiceerde, heeft Creemers alle vertrouwen in deze categorie, vooral vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding van Nedis. “Wij zijn gewoon een stuk goedkoper dan de geijkte merken. Je kunt bij ons al voor een paar tientjes mooie slimme producten aanschaffen, die dan ook nog eens allemaal te bedienen zijn met een en dezelfde app. Dat is gewoon een heel goede deal.”

 

De resellers kunnen de producten van Nedis direct bestellen via de webshop. a

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com