IFA 2018: Miele voelt en heeft vertrouwen [video]

0

Vertrouwen. Dat is het woord wat beklijft na een lang gesprek met Stefan Verhoeven, de managing director van Miele Nederland. Waarom? “In de huidige markt wordt het steeds belangrijker om te blijven innoveren. Maar dat is juist iets waar Miele al bijna honderdtwintig jaar heel erg goed in is, dus dat gaan we ook in de toekomst doen.” 

ERM sprak Verhoeven op IFA in Berlijn, waar het haar complete line-up op een grote en stijlvol weergegeven stand toonde. Het gamma van het Duitse Miele kent ook dit jaar weer een aantal hoogtepunten, die specifiek gericht zijn op het verbeteren van gebruikersgemak. “Onze producten zijn van zeer goede kwaliteit, maar we moeten kijken naar waar verbeteringen mogelijk zijn”, zegt de topman. “Daarvoor moet je in gesprek met je klant. Hoe denkt hij of zij erover? Wat vinden ze fijn aan onze apparaten en wat moet er wellicht anders?”

Stefan Verhoeven Miele

Stefan Verhoeven, managing director Miele Nederland, heeft vertrouwen in de toekomst.

Als voorbeeld noemt Verhoeven de Miele G7000-serie. Dat is een lijn vaatwasmachines met het nieuwe AutoDOS. Deze functie houdt in dat een vaatwasser automatisch de juiste dosering aan water en vaatwaspoeder aan het programma meegeeft. “Zodat je altijd de beste schone vaat krijgt, ongeacht de hoeveelheid borden of pannen”, verduidelijkt de directeur. ” De G7000 bekijkt wat er precies nodig is om tot een schone vaat te komen. Heel handig.”

Erg bijzonder is een nieuwe inductiekookplaat. Het nieuwe model kent enorm veel flexibiliteit, omdat er geen rekening meer hoeft te worden gehouden met voorgeprogrammeerde zones. Verhoeven: “Je kunt dus zelf weten waar je je potten en pannen neerzet. Daarbij zijn we zelfs in staat geweest om de bedieningspanelen mee te laten verhuizen. Op die manier heb je altijd alles bij de hand.”

Het zegt wat over de manier waarop Miele kijkt naar haar eindgebruikers, stelt de managing director. “Wij proberen het leven een stuk makkelijker te maken. Dat zit niet altijd in hele nieuwe grote innovaties, maar soms is een kleine evolutie ook genoeg. Je kunt grote stappen maken door kleine veranderingen door te voeren. De gebruiker echt helpen. Dat moet je doen.”

VIDEO: Miele op de IFA 2018

Op ons YouTube-kanaal vind je een compleet overzicht van video’s die wij dit jaar op de IFA hebben gemaakt.

Alleen al om die reden moet Verhoeven, wanneer we een rondgang over de stand maken nog even TwinDos noemen. De oplossing om een wasprogramma van een wasmachine automatisch op het juiste moment met de juiste hoeveelheid wasmiddel en verzachter te voorzien, is er eentje die gewaardeerd wordt. “Het is het bewijs dat we rekening houden met gebruikers”, zegt hij. “We hadden gezien dat er ongenuanceerd met wasmiddel en wasverzachter wordt omgegaan. Mensen gooien standaardhoeveelheden wasmiddel in hun machine, zonder daarbij rekening te houden met het soort of de hoeveelheid was. Dan bedenken we daar iets moois voor.”

De gebruiker écht helpen. Dat moet je doen.

“Kijk, zulke dingen deden we honderdtwintig jaar geleden al en nu dus nog steeds. Dat zal dan de komende honderdtwintig jaar ook zeker het geval zijn”, besluit Verhoeven. “Daar ben ik van overtuigd.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com