IFA 2017: Robots in en om het huis, met dank aan LG

0

OP IFA 2017 presenteert Zuid-Koreaanse fabrikant LG diverse nieuwe robots die het leven in en om het huis moeten vergemakkelijken. Het merk presenteert diverse producten die spreken, poetsen en zelfs het grasmaaien.

 

Als eerste is er de Hub Robot, een slimme gadget die gebruik maakt van Alexa, de virtuele assistent van Amazon, en in verbinding staat met alle slimme apparaten in huis. De Hub Robot kan bijvoorbeeld de wasmachine of airconditioning aanzetten met behulp van stemcommando’s. Het vriendelijk mannetje was overigens al eerder te zien op CES, maar is nog ‘verder doorontwikkeld’.

 

Ook brengen de Zuid-Koreanen een nieuwe robotgrasmaaier op de markt, gebaseerd op de techniek van de LG Hom-Bot robotstofzuiger. Hij beschikt over diverse sensoren waardoor hij op elk moment zijn locatie bepaalt en mogelijke obstakels als hagen en bomen detecteert.

 

De robotgrasmaaier van LG.

 

Bovendien zijn alle slimme apparaten in huis van LG zijn, net als de tv’s van Philips, vanaf nu compatibel met Google Assistant. Ze maken ofwel gebruik van Google Home of van een Android of iOS smartphone waarmee connected toestellen handsfree bediend kunnen worden. De resterende tijd van de wasmachine nakijken of de koelkast meer ijs laten maken, het kan allemaal via Google Assistant. Deze assistent onderscheidt eveneens stemmen, waardoor elk lid van de familie een toestel kan bedienen.

 

Het is nog niet duidelijk wanneer de Hub Robot en de robotgrasmaaier op de markt komen.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com