IFA 2017: Panasonic en Samsung slaan handen ineen voor HDR10+

0

Filmstudio 20th Century Fox en fabrikanten Panasonic en Samsung werken samen aan een nieuw HDR-formaat: HDR10+. De technologie borduurt voort op de huidige HDR-techniek, maar sluit beter aan op de technologie van de nieuwste generatie beeldschermen.

HDR10+ werd een paar maanden terug al aangekondigd door Samsung en Amazon, maar nu sluiten ook 20th Century Fox en Panasonic zich aan bij het samenwerkingsverband. Het nieuwe formaat zorgt voor een betere beeldkwaliteit omdat helderheid, kleur en contrast automatisch worden geoptimaliseerd voor elke individuele scene met zogenoemde dynamische metadata. Bij eerdere versies gebeurde dat nog voor één groot stuk content door middel van statische data.

 

HDR10+ nieuwe standaard

Doel is dat HDR10+ straks – vermoedelijk al vanaf volgend jaar – licentievrij  aangeboden kan worden aan beeldmakers zoals tv-fabrikanten en contentproducenten. De bedrijven verwachten dat HDR10+ de nieuwe HDR-standaard wordt.

 

 


HDTVTest legt kraakhelder uit wat HDR10 kan betekenen.

 

 

Zowel de nieuwste Ultra HD-televisies van Samsung als een aantal Panasonic-tv’s (waaronder de EZW954), kunnen inmiddels al overweg met het HDR10+-formaat. Daarmee is het nu al groter dan Dolby Vision, een ander HDR-formaat. Dolby Vision wordt gezien als de grote concurrent van HDR10+.

De techniek wordt waarschijnlijk volgend jaar ook voor andere partijen beschikbaar gesteld.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com