IFA 2017: In elke kamer een soundbar

0

Een productgroep die sterk in opkomst is, is de soundbar. De staafvormige speaker vervangt langzaam maar zeker de home cinema set, doorgaans te vinden in je woonkamer. JBL gaat echter nog een stapje verder en probeert je hele woning van soundbars te voorzien.

 

Dat doet JBL, tegenwoordig onderdeel van de audiotak van Samsung, door diverse modellen in verschillende prijscategorieën te introduceren. Het meest high end model is de ‘JBL BAR 5.1 Sound Experience’, die onder meer Dolby Digital-decodering en meerdere 4K-HDMI-aansluitingen bevat, om bijvoorbeeld je Blu-Ray-speler of een gameconsole aan te sluiten. Met een totaalvermogen van 510 watt ben je bovendien gegarandeerd van een flinke bak volume. Ideaal voor in de living, maar waarschijnlijk te groot voor je werk- of slaapkamer.

 

Soundbar voor in de slaapkamer

 

Daar heeft JBL wat op gevonden: de nieuwe bluetooth-bar STUDIO is een oplossing voor kleinere kamers. De Studio is slank en eenvoudig te gebruiken met één kabelverbinding via HDMI™ ARC en maar één geluidskaart. Mocht je zijn geluid net niet voldoende vinden voor een thuisbioscoop-effect, dan kan voor meer kracht de eveneens gelanceerde BAR 2.1 of BAR 3.1 worden toegevoegd.

De vier nieuwe soundbars zijn vanaf dit najaar beschikbaar. De JBL Bar 2.1 vanaf september, de overige speakers liggen een maand later in de winkels. Prijzen zijn nog onbekend.

 

JBL BAR 3.1

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com