IFA 2017: Google Assistant nu ook op tv’s van Philips

0

Philips heeft nu ook Google Assistant op zijn televisies geïntroduceerd. De Google-dienst werd tijdens de elektronicabeurs IFA in Berlijn aangekondigd.

De spraakbesturing van de beroemde zoekmachine moet de bediening van je tv nóg simpeler maken, zo is het idee. Via de afstandsbediening van je televisie kun je een vraag stellen aan Google Assistant. De virtuele assistent neemt het daarna over en laat je bijvoorbeeld specifieke foto’s zien waar je om gevraagd hebt. Deze moeten dan wel in Google Foto’s cloudopslag zijn opgeslagen.

 

 

Maar er is meer: gebruikers die op zoek zijn naar specifieke filmpjes, series of films op bijvoorbeeld Netflix, kunnen Google Assistant ook raadplegen. Het is daarnaast mogelijk om andere zogenoemde ‘smart’-apparaten aan te sturen, zoals Philips’ eigen Hue-lampen. Bij Ambilight-toestellen helpt de Google-dienst met het instellen van de gewenste kleuren.

 

Beschikbaarheid

Philips stelt de nieuwe televisies met de ingebouwde assistent naar verwachting deze herfst beschikbaar. Wie niet zo’n afstandsbediening met spraakbediening heeft, kan de app ‘Android TV afstandsbediening’ downloaden voor de smartphone.

Kleine kanttekening: Google Assistant spreekt op dit moment alleen nog Engels, naar verwachting volgen andere talen later.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com