Huurprijzen winkelpanden dalen minder hard

0

Uit onderzoek van vastgoedadviseur JLL blijkt dat de huurprijzen van winkels nog wel dalen, maar minder hard. De gemiddelde huurprijs is 1,3 procent lager dan een jaar eerder. Het jaar daarvoor was de daling nog 2,7 procent.

 

JLL deed het onderzoek in 189 winkelstraten en -centra in 74 gemeenten. Op 15 locaties is de huurprijs gestegen. De grootste stijging was de Damrak in Amsterdam, gevolgd door straten als het Rokin en de Ferdinand Bolstraat.

“De huurstijgingen zijn veelal het gevolg van een kwaliteitsimpuls aan het winkelgebied. Zo gingen de prijzen in Breda omhoog door de heropening van winkelcentrum De Barones”, meldt Retailtrends. “De kwaliteitsimpuls heeft volgens de vastgoedadviseur positief doorgewerkt in het gehele centrum, waar winkeliers bereid blijken om meer te betalen voor winkelruimte dan een jaar geleden. Hetzelfde geldt voor het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne.”

Helaas was over het algemeen dus nog een daling van de huurprijzen te meten. Dit is het achtste jaar op een rij dat de prijzen dalen. JLL verwacht dat de verschillen tussen de grote en kleine steden groter wordt. In kleine steden zal de huurprijsdaling doorzetten, waar retailers in grote steden een stabilisatie of stijging mogen verwachten.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com