Huizenmarkt zorgt voor topomzetten in witgoedbranche

0

De omzet van elektrische huishoudelijke apparaten is in 2016 met 8,7% procent gegroeid. Met name de verkoop van wasdrogers en afwasmachines stijgt sterk, aldus VLEHAN, de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van elektrische huishoudelijke apparaten.

 

De positieve trend van de afgelopen twee jaar houdt aan. De omzet van grote huishoudelijke apparaten nam toe met 8,7%. Er werden 6,9% meer wasdrogers en 9,5% meer afwasmachines verkocht. Een duidelijk signaal dat het beter gaat met de economie als geheel. Beide apparaten hoeven niet noodzakelijk vervangen te worden als ze kapot gaan, maar worden nu weer in grote getale aangeschaft. De omzet zit nu weer op het niveau van voor de crisis.

 

Jeroen de Roos, directeur VLEHAN: “Dankzij de groei in de huizenmarkt neemt de verkoop van inbouwkookplaten (+14,5%), fornuizen en ovens (+15,3%) en afzuigkappen (+15,5%) toe. Het aantal verhuizingen stijgt explosief en dat is duidelijk te zien. Blijkbaar willen steeds meer consumenten een nieuwe keuken.”

De omzet van kleine huishoudelijke apparaten groeide vorig jaar met ruim 5% procent. De omzetstijging bij koffiezetters springt eruit met een stevige groei (+7,4%).

Het jaarverslag is in te zien op de site van VLEHAN.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com