Home Smart Home

0

VPRO tijdens Dutch Design Week

Ook dit jaar besteedt de VPRO volop aandacht aan de Dutch Design Week (DDW) die op 20 oktober van start gaat. Niet alleen de fysieke kant van design wordt belicht maar ook de impact van design, het maakproces van ontwerpers en de betekenis van design voor onze toekomst. Er is vooral aandacht voor Smart Home.

Home Smart Home: interactieve experience ELLIS
20 t/m 28 oktober van 11.00 t/m 18.00 uur, Albert van Abbehuis in Eindhoven
Na de succesvolle mediabeleving in 2017 is VPRO Medialab weer aanwezig op DDW met een theatrale audio-ervaring. In het Van Abbehuis ga je als vrijwilliger op bezoek bij een oudere dame, Ellis. Zij kan zelfstandig thuis blijven wonen dankzij de hulp van de slimme apparaten in haar huis. Deze digitale systemen vertellen je alles over het bewogen leven van Ellis. Maar waar is Ellis zelf? Wat blijft er over van onze menselijkheid als digitale systemen ons leven regisseren?

Meer informatie: vpro.nl/medialab

Home Smart Home: expositie
20 t/m 28 oktober van 11.00 t/m 18.00 uur, Albert van Abbehuis in Eindhoven
In het Van Abbehuis verkent VPRO Medialab de toekomst van samenleven met smart home devices. Onderdeel van de expositie zijn drie korte films die het leven met smart devices in de nabije toekomst laten zien. De korte films MAYA, RITA en ALEX zijn gemaakt door jong, aanstormend talent.

 

Home Smart Home: film- en debatavond
Woensdag 24 oktober om 19.30 uur, De Effenaar in Eindhoven
Een film- en debatavond van VPRO Medialab over de invloed van slimme apparaten op ons persoonlijke leven. Eerdergenoemde korte films MAYA, RITA en ALEX worden vertoond, waarna de nabije toekomst wordt besproken met deskundigen: Wijnand IJselstein (TU), Elise Talgron (Philips), Hasna El Maroudi (NTR), Steye Hallema en Annelies Termeer (VPRO). Moderator: Veerle Devreese.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com