Groupe SEB neemt WMF over

0

WMF_Group_neue_Fahnen

Groupe SEB maakt bekend dat het concern het Duitse WMF gaat overnemen. WMF is wereldwijd marktleider op het gebied van professionele koffiemachines en Duits marktleider op het gebied van kookartikelen.

 

Dankzij deze aankoop krijgt Groupe SEB een stevige wereldwijde positie in de aantrekkelijke markt van de professionele koffiemachines, die wordt gekenmerkt door sterke groei, hoge winstgevendheid en een hoog terugkerend verkoopcijfer, als gevolg van een aanzienlijk aandeel serviceactiviteiten. Bovendien kan het concern zijn positie op het gebied van kookartikelen aanzienlijk versterken en zijn ontwikkeling in de markt van de keukenbenodigdheden en -accessoires versnellen.

Hiernaast kan Groupe SEB haar merkenportfolio uitbreiden, niet alleen met WMF maar ook met Schaerer, Silit, Kaiser en HEPP. Als laatste voordeel van de overname wordt genoemd de toegang tot het netwerk van 200 eigen retailshops in Duitsland.

De gevolgen voor de Nederlandse markt zijn nog onbekend, meldt Rob van Poppelen, directeur van Groupe SEB Nederland.

De transactiewaarde is € 1585 miljoen, gebaseerd op een koopprijs van € 1020 miljoen en op € 565 miljoen aan aangenomen nettoschulden, per 31 december 2015. Bovendien neemt de Groep € 125 miljoen aan kosten van prepensioenen en pensioenen over.

De WMF Group realiseerde in 2015 een opbrengst van € 1,1 miljard, een stijging met 4,3%. Dit cijfer wordt als volgt opgesplitst: 56% in kleine huishoudelijke apparatuur, 37% in professionele koffie en 7% in hotelapparatuur.

 

WMF heeft 8 productielocaties over de hele wereld: 4 in Duitsland, 1 in Zwitserland, 1 in Tsjechië, 1 in China en 1 in India. Het bedrijf heeft een meerkanaals distributiestrategie en met name een groot retailnetwerk dat eigendom is van het bedrijf. WMF heeft 5700 medewerkers in 16 landen, waarvan 3800 in Duitsland.

De deal wordt voorgelegd aan de relevante concurrentieinstanties. Hun goedkeuring wordt in de tweede helft van 2016 verwacht.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com