Grondlegger MediaMarkt overlijdt op 78-jarige leeftijd

0

Erich Kellerhals, de medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op 25 december komen te overlijden. Kellerhals was 78 jaar en blies zijn laatste adem uit in het Oostenrijkse Salzburg.

 

Kellerhals behoorde samen met twee zakenpartners en zijn vrouw Helga tot de oprichters van MediaMarkt. De eerste zaak zag het levenslicht in 1979 in het Beierse München. De visie was duidelijk: een groot aanbod voor lagere prijzen. Hiermee moesten potentiële klanten uit de drukke stadscentra worden gelokt.

Kellerhals was tot op het laatste moment groot aandeelhouder en hiermee een sleutelpersoon bij alle grote beslissingen. In 1988 hebben de oprichters hun meerderheidsbelang verkocht aan Kaufhof, wat uiteindelijk tot een gezamenlijke holding met concurrent Saturn leidde.

Dankzij het nog resterende grote aandeel en het belang, had Kellerhals een grote vinger in de pap. Hierdoor kon eigenaar Metro (gefuseerd met Kaufhof) vaak niet zijn zin krijgen. Zo zou om die reden bijvoorbeeld pas in 2010 een webwinkel zijn uitgerold, Kellerhals zou namelijk geen voorstander zijn.

Het is nu aan de erfgenamen om het geschatte fortuin van 1,7 miljard euro te beheren en met Metro in conclaaf te gaan over resterende conflicten.

Bron: Hardware.info

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com