GOOGLE STAPT IN DOMOTICA

0

nestGoogle stapt in domotica, huisautomatisering. Het betaalt het dubbele van wat het ooit voor YouTube betaalde om productontwerper Nest te kopen. Het bedrijf verkoopt momenteel een intelligente thermostaat en rookdetector, maar de designexpertise is toepasbaar op talloze andere huiselektronica.

Iets meer dan drie miljard dollar in contanten legt Google op tafel voor Nest, zo maakte de technologiegigant bekend. Het bedrijf Nest blijft onder eigen naam met dezelfde leiding actief. Het verschil is dat het onder de vleugels van Google een groot marketing- en distributieapparaat kan optuigen. Dat is ook de intentie, zo blijkt uit de woorden van Larry Page. In een kort commentaar zegt hij dat hij meer Nestartikelen in meer huishoudens in meer landen wil brengen.

Nests doel is ‘om belangrijke maar emotieloze producten in huishoudens opnieuw uit te vinden’. De overname is een volgend signaal van hoe Google zijn toekomst ziet. En dat is niet enkel als zoekmachine. Met Android is het nu marktleider op telefoons en tablets, met de zelfrijdende auto’s (en Uber) dwingt de onderneming de auto-industrie tot vernieuwing, en met een klein tiental overnames is het een van de belangrijkste marktpartijen op het gebied van robotica. De focus is heel breed: connected elektronica.

Bron: Emerce

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com