Google Assistant dit jaar naar Nederland

0

Google heeft tijdens een presentatie bekendgemaakt dat de Google Assistant in 2018 naar een groot aantal nieuwe landen komt, waaronder Nederland en België. Een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt door de zoekmachinegigant.

 

Smarthomemagazine.nl meldt dat de kogel door de kerk lijkt te zijn. Google heeft tijdens een presentatie bevestigd dat de Google Assistant, de stemassistent van de zoekmachinegigant, in 2018 naar meerdere landen wordt uitgerold. Op een foto, die is geplaatst door journalist Elger van der Wel, is een kaart te zien van alle landen waarin de stemassistent wordt uitgerold. Het gaat om de blauwe landen op de kaart en onder meer Nederland en België zijn voorzien van deze kleur.

2018 moet dus een belangrijk jaar worden voor de Google Assistant. Op dit moment is de digitale assistent beschikbaar in acht talen en veertien landen en dat aantal wordt dus later uitgebreid naar 25 talen en 52 landen.

Helaas heeft Google tijdens de presentatie niet onthuld wanneer we de stemassistent precies kunnen verwachten in Nederland. Wellicht dat Google zelf in mei meer bekendmaakt over deze ontwikkeling, aangezien er dan een nieuwe editie van Google I/O plaatsvindt, de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf.

Bron: Smarthomemagazine.nl

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com