Fysieke muziekmarkt krimpt verder

0

Het omzetaandeel van fysieke geluidsdragers bedraagt nog 32 procent van de totale muziekmarkt, meldt RetailNews. De muziekmarkt groeide als geheel met tien procent, wat volledig is toe te schrijven aan de  streamingsdiensten.

 

De Nederlandse muziekindustrie was vorig jaar goed voor 170,5 miljoen euro omzet. Streamingdiensten nemen daarvan inmiddels 108,6 miljoen voor hun rekening, een groei van ruim 28 procent en goed voor een marktaandeel van 63,8 procent. De omzet van fysieke producten daalde met 10,5 procent naar 54,8 miljoen euro. Drie jaar geleden bestond nog bijna de helft van de markt uit fysieke geluidsdragers. Brancheorganisatie NVPI verwacht dat het aandeel van streaming nog verder zal toenemen.

De omzet uit vinyl nam juist met bijna een kwart toe en is inmiddels goed voor 30,6 procent van de totale fysieke verkoop. Vorig jaar zijn er vijf winkels bijgekomen die zich puur op lp’s richten, zegt projectmanager Esther Vollebregt van Record Store Day tegen de NOS. “De consument gaat graag naar een platenwinkel, omdat je daar wordt geholpen door mensen die verstand hebben van muziek en er liefde voor koesteren.”

Bron: RetailNews

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com