Foxconn neemt Sharp over

0

Foxconn

Sharp Corp komt definitief in handen van het Taiwanese concern Foxconn. Hiertoe hebben de twee afgelopen zaterdag een overeenkomst gesloten. Met de overname is een bedrag van 3,5 miljard dollar gemoeid.

 

Sharp verkeert al geruime tijd in zwaar weer. Foxconn-CEO Terry Gou zei zaterdag tijdens een persconferentie kort na het ondertekenen van de overeenkomst dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Sharp weer winstgevend kan worden.
Hij wees op de kennis van Sharp als het gaat om de massaproductie van de geavanceerde IGZO(indium gallium zinc oxide) schermen. Deze technologie is volgens hem superieur aan die van OLED en wordt onder meer gebruikt door Apple in zijn iPad.
Desondanks geeft Gou toe dat het een hele klus wordt om Sharp weer op het goede spoor te krijgen. “Ik ga de uitdagingen niet veronachtzamen, maar ik heb in mijn hart een duidelijke route uitgestippeld.” Hiermee geeft hij aan dat er nog geen vastomlijnde plannen zijn.
Wel stelde de CEO dat Sharp een belangrijke rol moet spelen als het gaat om nieuwe generaties van producten, waaronder the Internet of Things en ‘smart’ huishoudelijke apparatuur.
Dankzij de overeenkomst beschikt Sharp nu over voldoende financiën om te starten met de massa-productie van OLED-displays, waarvan verwacht wordt Apple die gaat gebruiken voor toekomstige iPhones. Sharp kan hiermee beginnen aan een inhaalrace met zijn Koreaanse concurrenten op het gebied van OLED-panelen.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com