FNV: ‘Sla Black Friday over’

0

De FNV roept politiek en werkgevers op om Black Friday dit jaar over te slaan. De vakbond verwijst naar de ‘kardinale fout’ van vorig jaar toen het drukke uitverkoopfestijn doorging; de besmettingscijfers liepen daarna enorm op.

De vakbond stuurt deze week een brief naar onder andere InRetail en Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen. Linda Vermeulen, bestuurder FNV Winkelstraat, stelt dat nu de politiek weer maatregelen neemt tegen de verspreiding van corona de keuze moet worden gemaakt om medewerkers van winkels en distributiecentra én de klanten niet bloot te stellen aan de enorme drukte.

De FNV-bestuurder waarschuwt op de site van FNV bovendien voor een nog grotere tweedeling in Nederland. Mensen met iets hogere inkomens hebben over het algemeen meer de mogelijkheid om thuis te werken, stelt ze. Vermeulen: “Medewerkers in winkels, die veelal het minimumloon verdienen, staan nu vaak met te weinig mensen op de vloer en krijgen straks die onverantwoorde drukte over zich heen. De politiek moet dit gewoon niet willen.”

Bron: Adformatie

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com