BSH: 2011 was weer een recordjaar

0

Bosch und Siemens Hausgeräte (BSH) heeft 2011 voor het tweede jaar op rij een record-omzet geboekt. De producent van huishoudapparatuur liet een omzetstijging zien van 6,4 procent, tot 9654 miljard euro.

 

Het brutoresultaat bedroeg 3577 miljard euro. Dit resultaat werd wat gedrukt door de hoge grondstofprijzen, maar de winst is nog steeds bovengemiddeld. “We zijn dan ook zeer tevreden aldus voorzitter van de raad van bestuur dr. Kurt-Ludwig Gutberlet.

De groei werd vooral gerealiseerd in Azië (+18,4%), Oost-Europa (+15,5%), maar ook in de thuismarkt Duitsland (+8,2%). Dit laatste is te danken aan een sterke groei in inbouwapparatuur en de populariteit van de warmtepompdroger.

In West-Europa daalde de omzet. Bijzonder moeilijk waren de markten in Griekenland, Spanje en Portugal.

 

Kansen

BSH ziet veel kansen in het ontwikkelen en produceren van energiezuinige apparatuur. Het afgelopen jaar werd hier 453 miljoen euro in geïnvesteerd. Het aandeel energiezuinige apparaten binnen de totale afzet van BSH in Europa nam met 28% toe. “Een goed resultaat, maar het kan beter zegt Gutberlet. “De grootschalige inzet van energiezuinige huishoudapparatuur voltrekt zich in het licht van milieubescherming en energietransitie nog te langzaam.”

De omzet van BSH lag in het eerste kwartaal van 2012 op het niveau van het jaar daarvoor. Desondanks gaat Gutberlet uit van een voorzichtige prognose. Hij houdt rekening met monetaire risico’s en in China en Turkije een opleving van de markt in de tweede helft van het jaar. Al met al verwacht hij een eencijferige omzetgroei.

 

 

Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com