EXPERT GROEP GROEIT IN EUROPA

0

expertExpert breidt uit met de Hongaarse Bravotechgroep. Per 1 januari 2014 zal Expert dan ook vertegenwoordigd zijn in dit land met 185 vakspeciaalzaken. Met deze ontwikkeling bestaat de Expert International Groep nu uit 17 Europese landen met meer dan 3.500 vakspeciaalzaken. En de Groep blijft haar sterke marktpositie uitbreiden.  

De Bravotechgroep heeft een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro en is hiermee een van de topspelers op de Hongaarse markt. Op het hoofdkantoor in Hódmezövásárhely telt de groep 315 werknemers, 12.500 m2 winkelvloeroppervlakte en opereert als paraplu van diverse home-elektronica vakspeciaalzaken, inclusief 27 Euronics dealers. Vanaf 2014 zullen alle winkels onder het Expert merk opereren.

Aanvullend op de uitbreiding in Hongarije, werkt de Expert International Groep ook aan autonome groei in de bestaande thuismarkten. Het meest recente voorbeeld hiervan is Italië: ‘Expert Marco Polo’, voornamelijk in Noord-Italië gesitueerd, heeft 96 Unieuro vakspeciaalzaken van de Dixons Retail Groep overgenomen, met een omzet van 500 miljoen euro. Dit zorgt ervoor dat Expert marktleider wordt in Italië.

“Onze inspanningen om sterke partners in Europa te werven voor de Expert Groep betalen zich uit,” zegt Expert International managing director Dieter Mathys, die omvang niet het belangrijkste vindt. Naast groei en versterking van het merk, is ook de uitbreiding van de gezamenlijke inkoop in de toekomst een van de hoofdactiviteiten van de Groep. “We willen geen simpele inkooporganisatie meer zijn, maar juist een leidende groep in eersteklas service en advies.” Expert International ziet deze koers als de sleutel naar het succes in de toekomst, omdat dit de enige manier is voor Expertdealers om zich te blijven onderscheiden van de concurrentie en te zorgen voor lange termijn winstgevendheid.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com