Expert boekt goede resultaten

0

expertOndanks de uitdagende marktomstandigheden wist Expert in 2015 het financiële evenwicht stabiel te houden. Vorige maand publiceerde Expert haar jaarcijfers over het afgelopen jaar, die wederom een goed resultaat lieten zien.

 

Expert keert een deel van het resultaat uit aan de ondernemers. De hoogte van deze uitkering zat in 2015 in de top-3 van hoogste uitkeringen ooit, evenals in 2014. Na aftrek van deze uitkering aan de Expert leden, was de retailorganisatie in staat een gezonde toevoeging aan het eigen vermogen te doen en werd een stabiel marktaandeel gerealiseerd. De financiële prognoses voor 2015 zijn hiermee ruim gehaald.

 

Online

De inzet op online gebied heeft ook in 2015 zijn vruchten afgeworpen, meldt de organisatie in een persbericht. De omzet voor alle Expertwinkels via www.expert.nl is meer dan verdubbeld, het online assortiment verviervoudigd en het aantal unieke bezoekers is met 40 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In 2015 zijn alle ICT-systemen, bijbehorende werkwijzen en verantwoordelijkheden op de schop gegaan om de transitie naar een goed e-commercebeleid te kunnen maken.

Expert meldt dat het hiermee een basis heeft gelegd voor een “toekomstbestendig systeem en een gezond bestaan. Het unieke karakter van Expert, de combinatie van een krachtige formule gecombineerd met zelfstandige ondernemers, is de basis voor verdere groei  in 2016. Zowel kwalitatief als kwantitatief.”

 

Verwachtingen 2016

De eerste maanden van 2016 zijn positief voor Expert. De maanden januari tot en met mei laten dezelfde stabiele trend van het marktaandeel zien als in 2015. In vergelijking met het GfK Leaderpanel zijn de groepen CE, MDA, SDA en IT gezamenlijk licht gestegen. Op het gebied van SDA afzonderlijk is ten opzichte van de markt een forse stijging te zien als ook op het gebied van notebooks. Een deel van de omzetgroei komt voort uit de goede implementatie van de omni-channel strategie van Expert. Voor 2016 verwacht Expert dat de omzet en het marktaandeel zullen groeien.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com