Exclusief: Samsung opent fysieke winkel in Nederland

0

Samsung opent in het begin van het tweede kwartaal een fysieke winkel in Nederland. Op een nog prijs te geven plek in het midden van ons land wordt het de bedoeling om de producten Samsung niet alleen te ervaren, maar ook daadwerkelijk te kopen.

 

Het zal geen pop-up store zijn, zo benadrukt een woordvoerder exclusief tegenover ERM. Het wordt een fysieke winkel met meerdere verdiepingen, waarin voornamelijk de mobile producten als smartphones, wearables en tablets beschikbaar gaan zijn.

 

Ook wordt er gekeken naar producten in de witgoed of tv-categorie, maar daar zijn ‘nog gesprekken over’. Dat heeft vooral te maken met de indeling van de winkel. “We zijn nu de winkel aan het uittekenen en een goede indeling aan het bepalen. Aan het onderzoeken wat we waar kunnen plaatsen.”

 

De Zuid-Koreanen kijken met de opening van een fysieke winkel met een schuin oog naar concurrent Apple, die al jaren furore maakt met haar Apple Stores. Afgelopen jaren introduceerde Samsung diverse popup stores, waar potentiële kopers Samsung-gadgets konden uitproberen. Zo was er eentje op Hoog Catharijne in Utrecht en vlakbij de ArenA in Amsterdam.

 

De winkel gaat tevens als servicepunt dienen. Consumenten met Samsung-producten kunnen er langskomen met vragen of kapotte apparaten ter reparatie aanbieden. In Rotterdam en Amsterdam zitten al Samsung-servicepunten, maar daar zijn geen fysieke Samsung-winkels aan verbonden.

 

Het is overigens niet de eerste keer dat Samsung in Nederland met een fysieke winkel komt. In 2004 werd in de Grote Houtstraat te Haarlem in eerste instantie een soort in-store bij The Phone House geïntroduceerd, maar na het faillissement van de belwinkel werd het pand overgenomen. Het was destijds de bedoeling meerdere winkels door heel het land te openen, maar dat plan is nooit van de grond gekomen.

 

Samsung introduceerde in het verleden diverse pop-up stores, waaronder een heuse VR-variant.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com