Europese webwinkels zetten bijna 20 procent meer om in Nederland

0

In het derde kwartaal van 2019 gaven Nederlandse consumenten 455 miljoen euro uit bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dat is bijna 20 procent meer dan in het derde kwartaal van 2018, toen voor 380 miljoen euro bij Europese webwinkels werd besteed. Dit meldt het CBS op basis van lopend onderzoek.

De omzet van Europese webwinkels bereikte in het tweede kwartaal van 2019 een recordniveau van een half miljard euro. Het gaat bij de omzet van Europese webwinkels om online-aankopen van Nederlandse consumenten bij bedrijven in de Europese Unie die buiten Nederland zijn gevestigd.

Overigens vormen de aankopen van Nederlanders bij Europese webwinkels een relatief klein deel van de consumptieve bestedingen; in 2018 ging het om nog geen 2 procent van de totale Nederlandse detailhandelsomzet.

Ook de Nederlandse webshops doen het goed. In het derde kwartaal van  vorig jaar lagen de verkopen 17,5 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder., meldt het CBS. De omzet van pure webwinkels in Nederland was in het derde kwartaal van 2019 bijna 15 procent hoger dan een jaar eerder. Bij de Nederlandse multichannelers was de online-omzet bijna 22 procent hoger.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com