ERT-winkels het sterkst in de plus in november

0

De detailhandel heeft in november 4,1 procent meer omgezet dan in november 2017, meldt het CBS. De winkels in consumentenelektronica en witgoed (de ERT-winkels) vertoonden de sterkste groei: zij zagen hun omzet met 6,3% stijgen.

 

Het totale verkoopvolume van de detailhandel lag 3,2 procent hoger. In de foodsector groeide de omzet met 2,5 procent en in de non-foodsector met bijna 4 procent. Daarnaast is online bijna 20 procent meer omgezet.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in november. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 4,6 procent hoger dan in november 2017.

De omzet van de winkels in non-food groeide in november met 3,8 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 3,1 procent hoger dan een jaar eerder. Ook de winkels in schoenen en lederwaren, de kledingwinkels, de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en woninginrichting realiseerden in november een omzetstijging.

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in november 2,5 procent meer omgezet dan in november 2017. Het verkoopvolume groeide met 1 procent. De omzetstijging van de supermarkten (2,8 procent) was groter dan die van de speciaalzaken (1 procent).


De online omzet was in november bijna 20 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben bijna 12 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met ruim 33 procent.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com