EP:Tummers naar Gardenz in Geleen

0

De gemeente Sittard-Geleen wil de komst van een grote elektronicazaak mogelijk maken op woon- en tuinboulevard Gardenz. Het gaat om een vestiging van EP:Tummers. Dit schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Het stadsbestuur gaat het concept van Gardenz daarvoor verder oprekken, door de verkoop van bruin- en witgoed mogelijk te maken. Volgens B en W worden bruin- en witgoed ‘ook gezien als woninginrichting’ en is het daarom ‘niet onlogisch’ deze branche toe te staan. Bovendien worden op Gardenz nu al keukens inclusief bruin- en witgoed verkocht, zo is de redenatie.

Media Markt kon niet aan de eisen voldoen

Wel wil de gemeente eisen dat niet meer dan twintig procent van de winkel wordt ingericht voor kleine elektronica (telefoons, laptops en dergelijke). En het college eist dat de winkel een ‘afhaal-, ruil- en reparatiefunctie’ krijgt met voldoende parkeerruimte voor auto’s met aanhangers. Verder moet de zaak minimaal een oppervlakte van 1000 vierkante meter krijgen.

Media Markt had al eerder laten weten zich te willen vestigen in Gardenz, maar kon niet voldoen aan de opgelegde restricties.

Bron: De Limburger

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com