Elektroverkoper krijgt hulp van robot

0

De Belgische Elektronicaketen Auva is gestart met het inzetten van robots als verkoophulp. De robot gaat onder meer klanten verwelkomen, ze wegwijs maken in het assortiment en medewerkers assisteren. Auva heeft acht winkels in het Belgische Limburg.

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat de robot de verkoper van lees en bloed gaat vervangen maar eerdr optreedt als een assistent. Raf Coomans, ceo van Auva: “Onze robot brengt de klant in contact met de juiste verkoper zodat die zich op zijn of haar beurt kan focussen op het menselijk contact.” De elektronicaketen is naar eigen zeggen de eerste winkel in België die een zogenaamde humanoïde robot op de winkelvloer zet.

De robot draagt de naam Cruzr en is  ontwikkeld door het Chinese UBTech. Het eerste exemplaar werd woensdag geïntroduceerd in het Hasseltse filiaal van Auva, meldt Het Laatste Nieuws. Cruzr heeft een vrij menselijke vorm en is voorzien van armen en handen.

Naast Cruzr introduceert Auva nog een andere robot. Deze heeft de naam James en is geschikt voor zowel consumentengebruik als zakelijk gebruik. De robot kan ingezet worden voor allerlei toepassingen, bijvoorbeeld voor de bediening van lampen en gordijnen. James is vanaf begin volgende maand bij de elektronicaketen te koop voor een prijs van 2999 euro.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com