ELECTROLUX DESIGNLAB 2014: ‘CREATING HEALTHY HOMES’

0

DesignlabDe internationale ontwerpwedstrijd Electrolux Design Lab Dit jaar roept studenten op om hun beste idee rond het thema ‘Creating Healthy Homes’ in te sturen. Met dit thema wil Electrolux de huidige problemen rond gezondheid en duurzaamheid op de agenda zetten.

 

‘Creating Healthy Homes’ draait om hoe we in de toekomst gezond en wel kunnen leven in een prettige omgeving, en op een creatieve, duurzame en gemakkelijke manier voor onszelf en anderen kunnen zorgen. Het overkoepelende thema is in drie categorieën te verdelen: Culinary Enjoyment, Fabric Care en Air Purification.

Inzendingen zijn welkom van 1 maart tot en met 6 april 2014 en moeten bestaan uit een concept, een schets van dat concept en een beschrijving van het voordeel dat mensen eruit kunnen halen. Meer over de wedstrijd is te vinden op de Design Lab website.

Electrolux Design Lab geeft jonge, getalenteerde ontwerpers de kans om hun werk aan de wereld te presenteren, en heeft in het verleden al gediend als opstapje naar een baan of andere kansen in de designwereld. Zo is de helft van winnaars van voorgaande jaren na de betaalde stage van zes maanden blijven werken voor Electrolux.

De beste inzendingen worden gepubliceerd op de Design Lab website en gepromoot via social media. Ook hier hebben studenten dus weer de kans om een internationaal publiek te bereiken. Hoe verder de wedstrijd vordert, hoe meer aandacht de beste concepten krijgen.

De eerste prijs van deze competitie is een betaalde stage van zes maanden bij één van de Electrolux design centers en een geldbedrag van € 5.000. De tweede en derde prijs bedragen respectievelijk € 3.000 en € 2.000. Verder is nog een prijs van € 1.000 beschikbaar voor het ontwerp met de meeste publieksstemmen.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com